Prof. Dr. Bob de WitProfessor of Strategic Leadership Nyenrode Business Universiteit, spreker en directeur van consultancy bedrijf Strategy Works

Prof. Dr. Bob de Wit

Professor of Strategic Leadership Nyenrode Business Universiteit, spreker en directeur van consultancy bedrijf Strategy Works

Prof. dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit en oprichter van Strategy Works, een Rotterdams adviesbureau dat al ruim 20 jaar actief is in strategie ontwikkeling. Ook verzorgt dit bedrijf in-company opleidingsprogramma’s. Bob is schrijver van diverse (internationale) boeken op het gebied van strategie. In 2017 zijn de zesde editie van zijn boek ‘Strategy: an international perspective’ en vijfde editie van ‘Strategy Synthesis’ verschenen. Het boek wordt in meer dan 50 landen op alle continenten gebruikt op universiteiten en business schools. Dankzij deze verschillende posities weet hij academische ‘rigor’ te combineren met praktische ‘relevance’, zijn persoonlijke missie. Een van de belangrijkste strategische onderwerpen op dit moment is de ‘digitale transformatie’. Bob geeft veel inspirerende lezingen over dit onderwerp, waarin hij digitale, maatschappelijke trends doorvertaalt naar sectoren en organisaties. Ook helpt hij organisaties bij de voorbereiding op het digitale tijdperk. Bob heeft aantoonbare ervaring met het adviseren over het opstellen van visie, missie en strategie in zowel publieke als private organisaties.

Michael van EverdingenCEO bij Consultancybedrijf Strategy Works

Michael van Everdingen

CEO bij Consultancybedrijf 
Strategy Works

Michael van Everdingen is een resultaatgerichte, energieke en mensgerichte lead consultant van strategieprocessen en digitale transformaties. Zijn kennis en ervaring ligt met name op plaatsen waar de onderneming de klant ontmoet, waar de inkomsten worden gegenereerd en de missie wordt volbracht. Hij heeft een trackrecord van het succesvol transformeren van grote, middelgrote en kleine bedrijven naar technologie gedreven high-performance bedrijven ten gevolge van disruptie van bestaande bedrijfsmodellen door technologische vernieuwing. Hij beweegt zich op het niveau van directie, Bestuur en Raad van Commissarissen, opererend in complexe en politiek gevoelige omgevingen. Als CEO van Strategy Works | Strategy Academy ontwikkelt hij digitale visies en strategieën in co-creatie met klanten die in gezamenlijkheid de beoogde resultaten op korte, middellange en lange termijn willen genereren. Hij helpt organisaties te transformeren van traditionele analoge bedrijven naar toekomst vaste, vitale digitale bedrijfsmodellen, verdienmodellen en operationele modellen in het huidige snel veranderende digitale tijdsgewricht. Na zijn afstuderen in computer- en informatietechnologie heeft Michael meer dan 30 jaar ervaring opgebouwd in digitale transformatie van organisaties.

Ken van IerlantDirecteur FutureXL, gastdocent bij Nyenrode Business University en Ambassadeur van de KNVI

Ken van Ierlant

Directeur FutureXL, gastdocent bij Nyenrode Business University en Ambassadeur van de KNVI

Ken van Ierlant is Directeur bij FutureXL in Den Haag en adviseert bedrijven op het gebied van digitale vraagstukken. Hij is digital thought leader en gastdocent bij Nyenrode Business University. Ken is ambassadeur van de (KNVI) Koninklijke vereniging van Nederlandse IT professionals en heeft als CIO/CDO/CEO ruime praktische ervaring opgebouwd op het gebied van digital turnarounds en transformatieprocessen binnen internationaal georiënteerde ondernemingen. 

Prof. mr. dr. ir. Sicco SantemaDirecteur bij Scenter en Professor Network Design & Innovation bij Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft

Prof. mr. dr. ir. Sicco Santema

Directeur bij Scenter en Professor Network Design & Innovation bij Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft.

Sicco Santema heeft als leidend principe het ontwikkelen van mensen, mensen helpen om vooruit te komen, doelen te bereiken. Dit doet hij door zijn kennis, technologie en innovaties in te zetten. Hij doet dit via verschillende kanalen. Sicco Santema is medeoprichter van Scenter, een adviesbureau dat opereert op het grensvlak van mens en organisatie. Met impactvolle programma’s creëren we samenwerking en die leiden tot prachtige prestaties met meetbare waarden. Daarnaast is hij deeltijd hoogleraar Network Design & Innovation bij Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Daar kan hij zijn fascinatie, technologie voor mensen, innovaties die mensen helpen vooruit te komen in het leven, in gezondheid en in het bereiken van doelen in de praktijk brengen. Sicco is schrijver van diverse boeken en artikelen op dit gebied en wordt veelvuldig als spreker op seminars en congressen gevraagd. Tevens vervult Sicco enkele maatschappelijke functies waaronder het adviseren van de Thuiszorg en het NWO (Nederlands Instituut voor Wetenschappelijk Onderwijs). Als nevenactiviteit investeert hij in startups om studenten te helpen hun droom te realiseren: een eigen bedrijf bezitten. Ondernemerschap is voor mij een belangrijk aspect van leren. Als je opvalt, weet je wat je doet!

Hans Moonen Expert Smart Logistics bij CGI en assistent Professor bij Universiteit Twente

Hans Moonen

Expert Smart Logistics bij CGI en Assistent Professor bij Universiteit Twente.

Hans Moonen combineert een baan als VP Smart Logistics bij CGI met een aanstelling van een dag per week als assistant professor aan de Universiteit Twente. Eerder werkte hij bij Erasmus Universiteit (2003-2008), waar hij promoveerde, en bij Baan (2000-2002). Hans is immer werkzaam geweest in business consulting rollen op het raakvlak tussen SCM / logistiek / mobiliteit, procesverandering en innovatieve software. Zijn hoofdthema’s zijn de voorbije jaren ketenregie en integrale planning geweest voor een reeks van voornamelijk Nederlandse bedrijven, ook nam hij deel in diverse nationale en Europese innovatie programma’s. Binnen CGI is hij daarnaast al een aantal jaar verantwoordelijk voor de analyse van het jaarlijkse grootschalige klantenonderzoek binnen het wereldwijde transport en logistiek domein. Aan de UT doceert hij aan de BIT opleiding en doet hij onderzoek naar logistieke ketenregie. Hans is veelvuldig te zien op nationale en internationale congressen en symposia, en een regelmatig blogger.

Frank VerhoevenChief Excecutive Officer bij Vos Logistics

Frank Verhoeven

Chief Excecutive Officer bij Vos Logistics.

Frank Verhoeven is CEO en mede eigenaar van logistiek dienstverlener Vos Logistics. De kracht van het bedrijf ligt in de combinatie van een Europees netwerk, geavanceerde ICT-systemen en focus op kwaliteit en service. De logistiek dienstverlener zet volop in op innovatie. Verhoeven is ervan overtuigd dat mede door digitalisering en data analyses de betrouwbaarheid en snelheid van duurzame logistieke diensten verder verbetert, maar ook nieuwe mogelijkheden brengt. Dat heeft niet alleen effect op het serviceniveau richting de klanten, waarmee intensief wordt samengewerkt aan oplossingen, maar het betekent ook dat medewerkers meer plezier hebben in hun werk.